пʼятницю, 10 вересня 2010 р.

Розвиток підприємництва у місті Біла Церква за останні роки


Станом на 1 липня 2010 року в місті працює 18890 суб’єктів малого підприємництва, частка надходжень до бюджетів усіх рівнів від їхньої діяльності становить 47,0%. Протягом 2006-2010 років цей відсоток постійно збільшувався, це все свідчить про сприятливі умови для розвитку малого підприємництва в місті.

Рішенням Білоцерківської міської ради від 26 грудня 2006 року № 199 затверджено Програму розвитку малого підприємництва в м. Біла Церква на 2007-2008 роки. Рішенням Білоцерківської міської ради від 18 лютого 2009 № 949 року затверджено Програму розвитку малого підприємництва в м. Біла Церква на 2009-2010 роки. Метою цих програм є створення сприятливого середовища для підприємницької діяльності.

В місті розвинена інфраструктура підтримки малого підприємництва, в допомогу підприємцям працюють такі громадські організації як: Білоцерківський інноваційний бізнес-інкубатор, Агенство з розвитку підприємництва, Ліга підприємців Білоцерківщини, Спілка дрібних підприємців. Рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 травня 2009 року № 212 затверджено новий склад координаційної ради сприяння розвитку малого підприємництва в м. Біла Церква, яка своєю роботою сприяє вирішенню питань, які виникають у суб’єктів малого підприємництва. На даний час триває робота по створенню галузевих рад підприємців, що дозволить підприємцям вирішувати проблеми певних галузей, напрацьовуючи певні механізми в даних радах, та виносячи свої проблемні питання на місцевий або загальнодержавний рівень, що буде сприяти дієвому вирішенню даних проблем.

Протягом 2006-2010 років щорічно, напередодні свята Дня підприємця, в місті відзначаються підприємці, які внесли вагомий вклад в розвиток громади, в наступних номінаціях: "Кращий роботодавець", "Соціально відповідальне підприємство", "Краще підприємство у сфері побутових послуг", "Краще підприємство у сфері ресторанного бізнесу", "Краще підприємство у сфері торгівлі", "Меценат року", "Сумлінний платник податку", "За вклад в архітектурну привабливість (дизайн) міста", "За вагомий внесок в поліпшення екологічного стану міста Біла Церква", "Кращий підприємець дрібного бізнесу", "Інновації та новітні технології".

З 1 жовтня 2009 року в дозвільному центрі та в відділі з питань розвитку підприємництва та інвестицій управління економіки діє інформаційна служба «Гаряча лінія» у допомогу підприємцям.

Постійно на офіційному сайті Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів оприлюднюються оголошення про різноманітні виставки, ярмарки, семінари, які проводяться на міському, обласному та державному рівні, для допомоги підприємцям в просуванні продукції, отриманні інформації про новітні технології та інше.

3 коментарі:

Житель Білої Церкви сказав...

Протягом 2006-2010 років цей відсоток постійно збільшувався, це все свідчить про сприятливі умови для розвитку малого підприємництва в місті.

Це свідчить лише про те, що люди у нас не ледачі, хочуть нормального життя й тому працюють не зважаючи на несприятливі умови (із боку податкової, митниці та ін. служб).

Підсумовуючи вище сказане за роки вашого "голування", пане Савчук, не було зроблено жодної конкретної справи для підприємств нашого міста. Затверджуються програми які залишаються програмами, ваша розвинена інфраструктура підтримки малого підприємства (хоча б взяти Білоцерківський інноваційний бізнес-інкубатор) - це сміх та й годі.

Ви перерахували наші досягнення й гарно підписалися своїм іменем під ними. Це ми роками працювали й платили податки й т.д. на благо нашого міста,.. коли ви займалися своїм особистим збагаченням та благоустроєм.

Евгений Р. сказав...

Есть очень старая-старая поговорка, которую часто любят использовать создатели западных мультипликационных шедевров: КОГДА ПОСТУПАЕШЬ ПРАВИЛЬНО,ЛЮДИ ДУМАЮТ, ЧТО ВСЕ СКЛАДЫВАЕТСЯ САМО СОБОЙ.
В том, что предпринимателей не щимили до последних выборов, тоже есть заслуга власти.
А фраза про сприятливі умови - просто звучит доступно и понятно без всяких умных слов.

Анонім сказав...

А в інших містах України, Ви думаєте, бізнесу так же легко було (до Азарова) як в БЦ ? Он у Львові просто дурдом, а в Луцьку, Запоріжжі.Дай Боже щоб місто і надалі йшло на зустріч бізнесу.