пʼятницю, 3 вересня 2010 р.

Чистота міста починається із сумлінного ставлення мешканців до себе та довкілля

Мовою цифр:
Площа земельної ділянки, призначеної для захоронення твердих побутових відходів міста, становить 1,8 га.
Добове навантаження на полігон – 800 куб. м.
Санітарною очисткою Білої Церкви – вивозом та захороненням відходів – займається ПРАТ «КАТП-1028».
Вивіз сміття у місті щодня здійснюють 10 машин за 10 маршрутами, графік роботи яких – із 6.00 до 19.30.
За період 2006 до 2010 року у місті було виставлено 210(!) євроконтейнерів за рахунок міського бюджету та 120(!) контейнерів за рахунок КАТП.

четвер, 2 вересня 2010 р.

Ремонт доріг по вул. Молодіжна - П.Запорожця - Воєводіна

Хоча процес відновлення дорожнього покриття у місті ще триває, мешканці та гості Білої Церкви вже повністю можуть оцінити нові відремонтовані шляхи. Методом суцільних карт відремонтовано вулиці Молодіжну, Воєводіна, П. Запорожця. Роботи виконували працівники Білоцерківського шляхово-експлуатаційного управління.

Нещодавно завершився ремонт дорожнього покриття по вул. П. Запорожця – відрізку дороги від вул. Ярмаркової до перехрестя із вул. Павліченко.

Безкоштовне житло - білоцерківцям!

Біла Церква – одне з небагатьох міст України, де існує програма муніципального безкоштовного житла. Згідно з нею забезпечення мешканців міста квартирами було здійснено за рахунок коштів міського (5,5 млн грн) та обласного (4 млн грн) бюджетів. Загалом придбано 40 квартир у 120-квартирному житловому будинку для працівників бюджетних установ та пільгових категорій населення. Загальна площа придбаного житла становить 2509 кв. м.

Не можна лишати людину наодинці зі своїми проблемами!...

...а особливо коли це стосується людей похилого віку, хворих, тих, хто не в змозі сам подолати бюрократичні перепони (!). Тому досвід показує, що робота громадських приймалень є дуже корисною, спрямованою на забезпечення своєчасною допомогою кожного мешканця міста.

По вул. Шевченка, 112-А, мешкає Єгор Тимофійович Тур. Складний життєвий шлях пройшла ця людина. За його плечима і буремні роки війни, і голод, і відновлення понівеченої в боях держави.

Артезіанська свердловина – на Шевченка!

Реалізуючи Програму забезпечення чистою питною водою мешканців Білої Церкви, продовжуються роботи з відновлення та буріння артезіанських свердловин у різних районах міста.

Ось вже і на подвір’я будинку 146 по вул. Шевченка довгоочікувана радість прийшла. Та й усі мешканці цього мікрорайону можуть спостерігати активну роботу бурильної техніки на вільній зеленій зоні прибудинкової території. Особливо радіють жителі 108-х будинків, які зверталися до громадської приймальні міського голови з проханням або відновити, або зробити нову артезіанську колонку.


Приведення тротуарів міста до належного стану - це гостре питання для міської влади!!


Дві тисячі восьмий рік відзначився масштабними роботами із заміни тротуарного покриття вздовж вул. Ярослава Мудрого. На початку червня цього року відремонтовано хідник біля спеціалізованої школи-інтернату І-ІІ для глухих дітей. Якісне покриття покладено біля військового шпиталю, що по вул. Фастівська. А нещодавно - вимосщено тротуар по вул. Гоголя – одній із найстаріших вулиць Білої Церкви.

На центральних вулицях уздовж тротуарів облаштовано і куточки відпочинку – тепер тут завжди зручно перепочити після тривалої пішої прогулянки, почитати пресу чи улюблену книгу або навіть призначити побачення.

Мікрорайон Гайок артезіанською водою забезпечений!

Реагуючи на звернення мешканців мікрорайону Гайок до громадської приймальні, було ініціювано розробку артезіанської свердловини в цьму мікрорайоні. Щоб знайти місце, де є підземна вода, гео-розвідникам довелося чимало попрацювати: гранітні пласти не дозволяли дістатися води. Але якщо мету поставлено, треба її досягати! В минулому 2009 році все ж вдалося віднайти місце, де є підземні джерела!

І вже сьогодні довгоочікувана артезіанська свердловина дарує воду кожному мешканцю Гайка!


середу, 1 вересня 2010 р.

Новi будинки на масиві Павліченко обладнано пандусами

Реагуючи на звернення білоцерківців до громадських приймалень стосовно встановлення пандусів, постійно систематично перевіряються об’єкти соціальної інфраструктури та їхню відповідність щодо забезпечення сприятливих умов для життя осіб із обмеженими фізичними можливостями:
- нові об’єкти, що здаються в експлуатацію, обладнануються пандусами;
- проводяться роботи з пониження бордюрів;
- забезпечено облаштування п’яти регульованих пішохідних переходів звуковими сигналами тощо.

У місті має бути комфортно всім!

Кабінет інформаційно-комунікаційних технологій у Державному ліцеї економіки та права ВІДКРИТО!

Напередодні нового навчального року, 30 серпня, було відкрито кабінет інформаційно-комунікаційних технологій в Державному ліцеї економіки та права. Це стало можливим за підтримки та сприяння багатьох учасників навчально-виховного процессу: нашого, спонсорів, шефів, батьків.
Державний ліцей – це флагман освіти Білої Церкви. Якщо 29 випускників Київської області отримали 200 балів із 200 можливих на ЗНО, то 9 із них –учні нашого міста, а 4 із 9 – це випускники Державного ліцею. Тут працюють досвідчені вчителі, навчаються здібні, обдаровані діти, тут створені належні умови для здобуття ґрунтовних знань.

вівторок, 31 серпня 2010 р.

Пологовий будинок – храм народження

«Завершення реконструкції пологового будинку і гінекологічного корпусу» - це один із найважливіших справ, яку необхідно довести до вагомого результату!

Був час (і його ще добре пам’ятають білоцерківці!), коли пологовий будинок не міг забезпечити належних умов для перебування в ньому породіль і новонароджених через антисанітарію, постійні спалахи інфекційних захворювань та відсутність сучасного медичного обладнання. Сьогодні місто може пишатися цим медичним закладом, оскільки він відповідає усім сучасним вимогам і запитам навіть найвибагливіших пацієнтів!


На порозі нового навчального року

Підготовка до нового 2010-2011 навчального року проходила планово. Надзвичайно болючим питанням в освітній галузі залишається реконструкція дахів шкільних будівель. З бюджету розвитку міста виділено 2,5 млн грн на вирішення цієї проблеми. Враховуючи той факт, що серед основних видів захворювання дітей шкільного віку домінують проблеми із органами зору, в загальноосвітніх навчальних закладах приділена значна увага покращенню стану рівня штучного освітлення.

понеділок, 30 серпня 2010 р.

Звернення до білоцерківців у друкованому виданні "З турботою про кожного"

Шановні білоцерківці!

Із копіткої рутинної роботи складається кожний прожитий день нашого славного міста. Біла Церква трудиться і відпочиває, займається спортом, приймає в свої обійми новонароджених громадян України, здобуває освіту - словом, живе своїм повсякденним життям. Забезпечити злагоджену дію всіх механізмів цього складного, але цікавого процесу, покликана місцева влада, обрана Вами!

неділю, 29 серпня 2010 р.

Про зв’язок (2006-2010 роки)

Найбільший оператор проводового звязку, що надає послуги телефонного зв’язку на території міста – Центр електрозв’язку № 4 ВАТ «Укртелеком».
Проходить постійне розширення дії АТС, якщо в 2006 р. в місті діяло 14 АТС , то в 2010 р. - 22 АТС.
Станом на 2006 р. загальна ємність телефонних станцій становила – 49148 номерів, послуга широкосмугового доступу до мережі Інтернет близько 2,5 тис. абонентів.