пʼятницю, 8 жовтня 2010 р.

Угоду зі сталепрокатним заводом скасовано!

У свій час, ще до початку каденції нинішньої міської ради, з керівниками області і міста компанія «Євро-Фінанс ЛТД» вела попередні домовленості щодо будівництва сталепрокатного заводу. Перш ніж підписувати дозвільні документи й укладати соціальну угоду, разом з депутатами Білоцерківської міської ради, аби дослідити думку білоцерківців, було проведено відкриті громадські слухання, на яких переважна більшість людей висловила своє негативне ставлення щодо будівництва іноземним інвестором нового промислового об’єкту.

Саме тоді було прийнято рішення про проведення загального міського референдуму, аби люди мали змогу реалізувати гарантовану Конституцією можливість сказати своє «за» чи «проти» стосовно появи в місті потужного, але екологічно небезпечного підприємства. Були спроби заблокувати проведення як першого, так і другого референдумів, явка на які виявилася досить низькою. Та більшість людей – тих, хто активно виявив свою громадянську позицію, проголосували проти будівництва сталепрокатного заводу. Людей лякало те, що сталепрокатний завод створить низку екологічних проблем, пов’язаних із забрудненням повітря, нанесенням серйозних збитків річці Рось та занедбанням чорноземних ґрунтів шкідливими шлаковими відходами.

Куточки відпочинку в місті

Що може бути приємнішим, ніж після довгої пішої прогулянки містом влаштувати собі невеликий перепочинок – присісти, погортати книгу або журнал, просто помріяти, насолодитися красою і затишком міста над Россю. І зробити це не абиде, а в спеціальних зручних місцях відпочинку, які облаштовано в різних районах міста.

Треба зазначити, що такі зони створені вперше у місті, адже раніше спокійно перепочити можна було лише в парках. Сьогодні ж такі куточки є по вул. Ярослава Мудрого – вздовж технолого-економічного коледжу БНАУ та біля гуртожитку цього технікуму. Місце поблизу магазину «Супутник»,що неподалік від цього закладу, особливо полюбилося молоді. Тут зручно призначати побачення, зустрітися з друзями, адже цей куточок обладнано накриттям та елегантними ліхтарями. Новий куточок відпочинку з’явився біля ательє мод «Силует» та біля колишнього гастроному «Дружба».

середу, 6 жовтня 2010 р.

Учителя святе ім’я

День Учителя – свято особливе. Ми всі родом із дитинства, тому душа зворушливо лине в шкільні спогади, коли ми всі були безтурботно-щасливими, коли сонце по-особливому сміялося, а світ здавався досконалим та дивовижним. З погляду зрілих років школа – це те місце, де ти був щасливий від своїх перших перемог, де закохувався та розчаровувався, де тебе і зараз завжди чекають. Поряд з кожним із нас був його Вчитель. Тому особливо приємно було зустрічати у великому залі міськвиконкому ветеранів педагогічної ниви напередодні величного свята – Дня учителя.

вівторок, 5 жовтня 2010 р.

Соціальний захист – реальна допомога тим, хто її потребує!

У місті ефективно діє «Комітет доступності» для людей з особливими потребами.

Створено службу «Соціальне таксі», що перевозить осіб з обмеженими можливостями.

Встановлено три світлофори зі звуковим сигналом. Усі нові об’єкти і житлові будинки, що вводяться в експлуатацію, обладнано пандусами.

Фінансування за програмою «Турбота» збільшено втричі.

Відремонтовано 897 під’їздів, 400 ліфтів, встановлено 1342 лічильники!

Система ЖКГ у місті – ключ до добробуту і комфортного життя!

Сьогодні ЖЕO запроваджують нові форми роботи задля підвищення якості послуг (застосування роздільного збору твердих побутових відходів, побудинковий облік витрат, створення ОСББ тощо). Проводиться заміна теплових мереж, котлів, впровадження обліку виробленої та відпущеної теплової енергії з метою економії коштів білоцерківців.

Уперше розроблено нормативно-правову базу щодо впровадження механізмів приватизації кімнат у гуртожитках. Зокрема, розпочато приватизацію житла в одному з гуртожитків міста, що в знаходиться Гайку.

понеділок, 4 жовтня 2010 р.

Культура є невід’ємною складовою формування нації!



За період 2006-2010 рр. заклади культури поповнилися 50 тис. книг, музичними інструментами, комп’ютерною технікою. Бібліотечна система міста – претендент на захист міжнародного гранту Білла Гейтса «Бібліоміст». Міські бібліотеки об’єднано в єдину комп’ютерну систему та підключено до мережі Інтернет.

У 2009 році створено дитячу філармонію в Будинку органної та камерної музики, зроблено капітальний ремонт школи мистецтв № 5.