понеділок, 6 вересня 2010 р.

З грудня 2007 року оновлене приміщення Дитячої поліклініки працює для маленьких білоцерківців!

Зазвичай на амбулаторні лікувальні заклади звертають менше уваги, ніж на стаціонарні, але Біла Церква – виняток. В моїй передвиборчій Програмі обіцяно мешканцям рідного міста провести капітальний ремонт приміщення дитячої поліклініки, що розташована по вул. Шевченка, 69.

Стіни цього закладу пам’ятають багато поколінь білоцерківців, які проходили тут обстеження, профілактичні щеплення, відвідували дільничних лікарів. У підпорядкуванні поліклініки є споруди, які побудовано ще за часів Браницької. Тому питання капітального ремонту було дуже актуальним.

До первинної ланки, тобто до амбулаторно-клінічної служби, звертається близько 80% маленьких пацієнтів із батьками. Тож приміщення треба було якісно відремонтувати, забезпечити обладнанням, організувати умови для роботи лікарів різних профілів і медичних сестер.

Кошти спрямували на заміну старих дерев’яних вікон металопластиковими; двері кабінетів, перекошені від часу, замінили новими; повністю оновлено стіни приміщень. Для зручності лікарів та маленьких відвідувачів поліпшено освітлення в коридорах та лікувальних кабінетах; в належний стан приведено підлогу.

Мовою статистики:

Білоцерківська міська дитяча поліклініка за І півріччя 2010 р. надавала медичну допомогу 34 890 чол.
З них:
- дітей від 0-14 р. – 27 633 чол.
- підлітків – 7 257 чол.,
- дітей до 1 року – 1 940 чол.


Станом на 01.07.2010 року чисельність дитячого населення становить 37 451 чол.
Дітей віком від народження до 14 р. – 29 575 чол.;
Підлітків – 7 876 чол.
Дітей віком до 1 року – 2110 чол.
У дитячій поліклініці працює 10 філіалів,
45 педіатричних дільниць.

Зараз лікарі педіатри обслуговують усіх дітей віком від народження до 18 років. Медогляди діти мають проходити на базі лікувальних закладів.

Щодо кадрового забезпечення, то медперсонал поліклініки поповнюється молодими кадрами – нещодавно в колектив лікарів влилося 6 молодих фахівців.

Реконструкція поліклініки продовжується. У планах – встановлення апаратури для УЗД-обстеження серця, гематологічного аналізатора – сучасний прилад для швидкого аналізу крові (завдяки йому зникне щоденна черга з понад 300 дітей). У новому триповерховому приміщенні планується розмістити лабораторно-діагностичне відділення.

1 коментар:

Анонім сказав...

Это точно - поликлиника была убогая, я еще помню. Ну что ж, Савчук молодец, пробил деньги, сделали ремонт и все ГУД.