пʼятницю, 3 вересня 2010 р.

Чистота міста починається із сумлінного ставлення мешканців до себе та довкілля

Мовою цифр:
Площа земельної ділянки, призначеної для захоронення твердих побутових відходів міста, становить 1,8 га.
Добове навантаження на полігон – 800 куб. м.
Санітарною очисткою Білої Церкви – вивозом та захороненням відходів – займається ПРАТ «КАТП-1028».
Вивіз сміття у місті щодня здійснюють 10 машин за 10 маршрутами, графік роботи яких – із 6.00 до 19.30.
За період 2006 до 2010 року у місті було виставлено 210(!) євроконтейнерів за рахунок міського бюджету та 120(!) контейнерів за рахунок КАТП.


Як зазначив голова правління КАТП-1028» Анатолій Парубок:
Підприємство обслуговує різні об’єкти міста – так звані джерела побутових відходів, які умовно можна поділити на три категорії – житлові будинки (80% сміття), бюджетні організації (школи, дитсадки) та суб’єкти підприємницької діяльності.


Система збору сміття поступово вдосконалюється. Відповідно до передвиборчої програми у 2006 році в місті запровадили встановлення євроконтейнерів, кошти на закупку яких було виділено із бюджету в межах програми «Чисте місто». Євроконтейнери мають ряд переваг порівняно зі звичайними: вони закриваються, не ржавіють, адже виготовлені зі спеціальної оцинкованої сталі.


У подальшому планується збільшити кількість євроконтейнерів у місті, збирати сміття за роздільним принципом, що полегшить його утилізацію, оснастити спеціальні майданчики для вивозу сміття, на яких буде передбачено пірамідки для пластикової тари, скла.


(!)До речі, пластикові пляшки є одним із найпроблемніших побутових відходів. Закрита кришечкою пластикова пляшка не втрачає форми навіть під вагою бульдозера.


У майбутньому планується оновлення автопарку КАТП, бо краще придбати нову машину, ніж ремонтувати стару. До кінця року планується зробити відбір вторсировини на звалищі – з метою подальшої переробки, зокрема, пластика. Це дозволить зменшити обсяг полігону та отримати сировину для подальшої переробки, і таким чином покращити екологічний стан довкілля.


Відбір сміття почали ЖЕКи міста - №1, 7. У майбутньому планується обладнання спеціальних майданчиків зі звичайними та євроконтейнерами, пірамідками для пластикових пляшок, скла.
На Залізничному селищі двічі на тиждень проїжджає машина для збору сміття і безкоштовно забирає пластикові пляшки, скло, ганчір’я, пластик.

1 коментар:

Никодим сказав...

Вчера общался с девушкой, которая приехала из Европы - она была там около полугода по работе. Она сказала, что в Европе люди ср**т не меньше нашего...НО У НИХ НАЛОГ НА ВЫВОЗ МУСОРА С ГОРОЖАН ОЧЕНЬ ВЫСОКИЙ!!! А у нас все ноют, что грязно на улице. Я думаю, что нужно самим научиться соблюдать чистоту. А иначе, повысят вам налоги правительство на мусор и будет наш народ стонать, что на улице чисто и в кармане пусто...