вівторок, 31 серпня 2010 р.

Пологовий будинок – храм народження

«Завершення реконструкції пологового будинку і гінекологічного корпусу» - це один із найважливіших справ, яку необхідно довести до вагомого результату!

Був час (і його ще добре пам’ятають білоцерківці!), коли пологовий будинок не міг забезпечити належних умов для перебування в ньому породіль і новонароджених через антисанітарію, постійні спалахи інфекційних захворювань та відсутність сучасного медичного обладнання. Сьогодні місто може пишатися цим медичним закладом, оскільки він відповідає усім сучасним вимогам і запитам навіть найвибагливіших пацієнтів!



Ретельно вивчивши досвід роботи пологових будинків Житомира, Донецька, начальник відділу охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Анатолій Рогов із гордістю із гордістю стверджує: «Із того, що є в Україні, - ми зробили ще краще».

Реконструкція тривала всього 8 місяців, та за цей час було обладнано сучасні пологові зали – 3 сімейні, 4 індивідуальні, 4 загальні; відкрито й повністю оснащено два досить важливі відділення – анестезіології та інтенсивної терапії (поряд із операційним блоком) на 6 ліжок та відділення інтенсивної терапії новонароджених також на 6 ліжок. Віднедавна пологовий будинок має власну лабораторію. Вона обладнана за останніми вимогами часу: придбано 2 гематологічних та 1 біохімічний аналізатори. Нещодавно успішно пройшла відповідну атестацію як клінічна лабораторія.

Один мільйон гривень державних коштів використано на другому етапі реконструкції цього медичного закладу, зокрема відремонтовано пральню й замінено в ній застаріле обладнання на сучасне.

Та головне – пологовому будинку Білої Церкви за результатами атестації ВООЗ ЮНІСЕФ надано статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» (!). Це стало можливим після впровадження технології грудного вигодовування, суть якого полягає в прикладанні дитини до грудей матері вже в перші хвилин життя, тоді й подальший період грудного годування буде довшим, що гарантує зміцнення дитячого імунітету в майбутньому. Отож медичний заклад успішно застосовує нові перинатальні технології: ведення пологів і забезпечення післяпологового догляду, популяризацію партнерських пологів (поряд із жінкою в такий вадливий момент присутні чоловік, мати або подруга), сумісне перебування матері й дитини, стовідсоткове грудне вигодовування.

Традиційно на День міста та в перший день Нового року усі мами і медичний персонал отримують вітання.

Крім того, у жінок-породіль нашого міста, які належать до групи високого ризику, тепер з’явилася можливість відчути радість материнства не в столичних пологових будинках, як це було раніше, а в повноцінному медзакладі за місцем проживання.



Анатолій Андрійович Бондар, головний лікар пологового будинку:
"На реконструкцію нашого закладу в 2006 році було витрачено з міського бюджету 9 млн грн. Ми отримали високовартісного обладнання на суму 900 тис. грн із державного бюджету.
Дуже зручно, що пологовий будинок і відділення гінекології тепер знаходяться поруч, це дозволяє економити бюджетні кошти. У нас цілодобово є гаряча вода, підключено 11 бойлерів; гінекологічне відділення забезпечене автономним кондиціонуванням і розраховане на 70 ліжок."

4 коментарі:

Анонім сказав...

Автор статьи явно не сталкивался с нашим роддомом. Кровати ужасные в бесплатных палатах и на 2 и 4 этажах, там где "сохраняют"-попа буквально на полу лежит,лежишь буквой зю. После родов особенно тяжело, знаю по себе.Выделите деньги на нормальные кровати!!!

Василь Петрович Савчук сказав...

Загальна оцінка пологового будинку визначена Міністерством охорони здоров’я, результатами роботи лікарів та станом здоров’я ново народжуваних.
Під час реконструкції основна увага приділялась створенню належних умов перебування матері і дитини в пологовому будинку. Наступним кроком – було забезпечення сучасним медичним обладнанням, яке на сьогодні нічим не поступається столичним лікарням.
Забезпечення меблями здійснюється поетапно. Пологовий будинок розрахований на 200 ліжок. Гінекологічне відділення (другий поверх) має 35 нових ліжок із 70-и. На четвертому поверсі із 60 ліжок 20 ліжок встановлено нових. А перший, третій та п’ятий поверхи вже повністю укомплектовано новими сучасними ліжками.
Робота по забезпеченню новими спеціалізованими ліжками продовжується, і вже в жовтні 2010 року прибуде чергова партія ліжок з Німеччини.

Анонім сказав...

Василь Петрович,а ви знаєте які кошти потрібно заплатити щоб народить дитину, як там врачі та медцестри опустошують кармани батьків, наведить будь-ласка порядок із взятками в пологовому будинку і вмісті, подивіться що робиться, спасибо

Василь Петрович Савчук сказав...

Готові розглянути конкретну ситуацію