пʼятницю, 27 серпня 2010 р.

Про промисловість (2006-2010 роки)

Місто володіє високим потенціалом розширення промислового виробництва!
Звітуюче коло промислових підприємств за даний період складає у 2010р.- 47 од. (2006 р.-50 од).
Нарощування обсягів промислового виробництва здійснювалось переважно за рахунок хімічної та нафтохімічної промисловості, целюлозно-паперової та харчової промисловості.
Так у 2006 р. було досягнуто приросту промислового виробництва в порівнянні з 2005 р. на підприємствах : ЗАТ «Росава», ВПП меблева фабрика «Модерн», ЗАТ «БЦ ТЕЦ», КП БЦ ДБК, ВАТ «Трібо, УВП УТОС, ВАТ «Будматеріали», ВАТ «БЦ Книжкова фабрика»

В той же час було застосовано процедуру банкрутства ВАТ «Валса», ВАТ «Білоцерківсільмаш».
Позитивним прикладом запобігання банкрутству та відновлення платоспроможності було ДП «Еталон» завдяки ефективному управлінню виробництвом та співпраці з інвесторами стало можливим виведення підприємства з кризового стану. Розроблена програма розвитку заводу, яка передбачала відновлення стратегічного статусу підприємства.

ВАТ «Будматеріали» знаходились в процедурі банкрутства з порушенням провадження в 2008 р.
Основною задачею на 2009 р. у галузях промисловості стала мінімізація впливу світової фінансової кризи на фінансово-господарську діяльність промислових підприємств міста. Не допустити скорочення обсягів виробництва та реалізації продукції, скорочення чисельності працюючих.

У 2009 році підприємствами до мінімуму було скорочено діяльність. По всіх видах промислової діяльності відбувся значний спад обсягів промислового виробництва.
Починаючи з 2010 р. підприємства поступово збільшують об’єми виробництва.

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємств міста у відпускних цінах ( без ПДВ та акцизу) за 2009 рік склав 2054,5 млн.грн., що становить 9,1% від загальних обсягів реалізації по Київській області.

Обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах (без ПДВ та акцизу ) за січень-червень 2010 р. склав 1135,8 млн.грн., що становить 8,8% від загальних обсягів реалізації по Київській області.

За підсумками 6 місяців 2010 р. виробнича діяльність підприємств активізувалась.
Збільшили об’єми виробництва такі підприємства, як : ЗАТ «Росава», ВАТ «Трібо», ЗАТ «Білоцерківська ТЕЦ», ТОВ «Інтер-ГТВ», ТОВ «Поліс» , ДП ВАТ Київхліб «Білоцерківський хлібокомбінат», ВАТ «Білоцерківська книжкова фабрика», ТОВ «Укр.Пак» та інші.

Покращюється стан справ на Білоцерківському виробничому підприємстві «Весна»УТОГ – отримали держ. замовлення на 4 млн.грн.

Такі підприємства як ЗАТ «Росава», ВАТ «Трібо», СП «Укрінтерм», БЦ ВП «Весна»УТОГ та інш. мають сертифікат на відповідність міжнародному стандарту ISO 9001:2008
Наявність міжнародних сертифікатів підтверджує високі технічні характеристики виробництв та дає можливість постачати продукцію в країни світу.




Відсутність, в попередні роки, з боку держави скоординованих дій виконавчої та законодавчої гілок влади обернулась стрімким погіршенням ситуації у сфері промислового виробництва, неможливістю реалізації і припиненням розрахунків за виготовлену продукцію промислових підприємств.



Необхідно здійснити ряд заходів для підтримки вітчизняного виробника та виходу із кризисної ситуації :
1. Переглянути політику надання преференцій імпортній продукції та законодавчо закріпити обмеження імпорту;
2. Вдосконалити систему митного тарифного і не тарифного регулювання для зовнішньоторгівельних операцій,забезпечивши при цьому пріоритет вітчизняному виробнику;
3. Фонду державного майна України, Міністерству промислової політики України, Укрспецекспорту повернутись до практики формування державного замовленя на продукцію підприємств державної форми власності .

Протягом звітного періоду працює робоча група виконавчого комітету по перевірці суб’єктів підприємницької діяльності для отримання у Мінпромполітики України ліцензії на здійснення господарської діяльності з брухтом чорних і кольорових металів та дотримання Ліцензійних умов діючими суб’єктами підприємницької діяльності.

На даний час в місті 7 підприємств проводять господарську діяльність з заготівлі, переробки, металургійної переробки металобрухту чорних та кольорових металів.

Немає коментарів: