понеділок, 4 жовтня 2010 р.

Культура є невід’ємною складовою формування нації!



За період 2006-2010 рр. заклади культури поповнилися 50 тис. книг, музичними інструментами, комп’ютерною технікою. Бібліотечна система міста – претендент на захист міжнародного гранту Білла Гейтса «Бібліоміст». Міські бібліотеки об’єднано в єдину комп’ютерну систему та підключено до мережі Інтернет.

У 2009 році створено дитячу філармонію в Будинку органної та камерної музики, зроблено капітальний ремонт школи мистецтв № 5.

Місто взяло на себе утримання двох муніципальних творчих колективів – духового оркестру та народного хору «Від серця до серця».

50 випускників шкіл міста є студентами Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра.
Відремонтовано приміщення Київського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Саксаганського із залученням коштів обласного бюджету.

З місцевого бюджету профінансовано реставрацію пам’яток «Зимовий палац» та Костьол Іоанна Хрестителя. Споруджено пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС, проведено першу чергу реконструкції парку Слави.

Починаючи з 2006 року, освоєно 3 млн грн цільових коштів на реконструкцію дендропарку «Олександрія», частину урочища Голендерня приєднано до загальної території природоохоронної зони пам’ятки ландшафтної архітектури – парку «Олександрія».






Немає коментарів: