вівторок, 12 жовтня 2010 р.

Подорож для душі

«З турботою про кожного!» –  це гасло повинно відчуватися не тільки в матеріальному плані, а й і в духовному!

Так нещодавно було організована паломницька екскурсія до найвідоміших монастирів Києва, а саме: до Свято-Троїцького Іонійського, Китаєво-пустинського монастирів та Києво-Печерської Лаври.

Паломниками стали білоцерківці, які зверталися в громадські приймальні по різну допомогу. Подорож здійснювалася двома комфортабельними мікроавтобусами, які супроводжував екскурсовод та представники міського голови. Усе відбувалося організовано та злагоджено.


Ця екскурсія була запланована так, щоб люди похилого віку не стомлювалися, а навпаки, насолоджувалися гарними краєвидами, величними будівлями монастирів, неповторною красою осіннього Києва.

Свята обитель Свято-Троїцького Іонійського монастиря першою вітала наших земляків. Її підвалини розташовані у Ботанічному саду ім. Гришка, який у цю пору року особливо чарівний буянням квітників, багрянцем опалого листя, кришталевим повітрям.

За сивої давнини ця святиня називалася монастир отця Іони, який був відомий не тільки в Києві, а й на Русі. Сюди приїжджала величезна кількість паломників, аби вклонитися святим місцям та отримати зцілення від хвороб.

Білоцерківці мали можливість доторкнутися до мощів святих отців, а також насолодитися красою різьбленого іконостасу, прекрасними іконами та багатим внутрішнім оздобленням, яке радує око всіх парафіян.

Також білоцерківські паломники відвідали Києво-Печерську лавру – одну із найбільших православних святинь України. Лавра вважається одним з перших монастирів на Русі, що поклав початок руському чернецтву. Він був заснований у 1051 році, за князя Ярослава Володимировича монахом Антонієм як печерний монастир. Співзасновником вважається один із перших учнів Антонія – Теодосій, за ігуменства якого зведено багато називних будівель і головний собор. Упродовж століть монастир був центром місіонерства та просвітництва.

Білоцерківці насолоджувалися красою та величчю різноманітних споруд, пам’яток архітектури та самого храму. Також відвідали ближні та дальні печери, в яких знаходяться мощі святих отців, прогулялися по території Лаври та насолодилися величними краєвидами. Поїздка пройшла в дружній та теплій атмосфері, духовно зблизила присутніх та подарувала незабутні враження.
Наостанок від міського голови Василя Савчука на згадку про чудову та захопливу подорож було вручено обереги із зображенням Святої Трійці, Ангела охоронця, Богоматері та Спасителя на згадку про цю чудову та захопливу подорож.

Немає коментарів: