четвер, 30 вересня 2010 р.

25 вересня в урочищі Голендерня відбувся щорічний туристичний фестиваль, присвячений Дню туризму.

Біла Церква багата на туристичні традиції і надзвичайно приємно, що вони розвиваються завдяки участі дітей та молоді у різних походах та змаганнях.

Підтвердженням цього є значні здобутки білоцерківських команд. Так, у минулому році перше місце посіли туристи, які взяли участь у поході на Алтай, що тривав близько місяця. Ця ж команда виявилася найкращою у сходженні на Кавказькі гори. Складність цього походу випробував на собі і наш міський голова. У липні 2009 року разом із двома спортсменами – Серафимом Челюбєєвим та Олександром Крутоусом – було підкорено найвищу Кавказьку вершину – Ельбрус, висотою 5642 м і закріплено на ній прапор Білої Церкви. Слабким людям це сходження не під силу. Вершини підкоряються найсильнішим!


Водні, пішохідні, лижні походи не лише корисні й цікаві для їх учасників, але й свідчать про відродження цієї галузі в місті. Таким прикладом став туристичний фестиваль у Білій Церкві. Це чудова нагода для дітей провести час із користю, оздоровитися, поспілкуватися з ровесниками, взяти участь у змаганнях.

Так, команди «Верітас», «Верітас юніори», ЗОШ №4, «Спорт для всіх», «Сталкер», «Гімназія №1», команди з м. Борисполя, м. Богуслава та м. Києва («КПІ Глобус») боролися за визнання бути найкращими. Змагання проводилися під егідою спортивного комітету, громадської організації «Спорт для всіх» та Білоцерківської федерації спортивного туризму.

Учасники проявили себе в таких видах туристичних змагань, як водний могул на катамаранах, пішохідних дистанцій для дорослих та початківців (дітей віком до 12 років), навісної переправи, спуску та підйому по паралельних мотузках тощо. Конкурсна програма складалася з перетягування канату, розпалювання багаття, конкурсу бутербродів та встановлення намету.
Для згуртування молоді та дітей навколо ідеї популяризації здорового способу життя відкрито постійно діючий туристичний клуб – з бібіло- та відеотеками, пунктом прокату туристичного спорядження. Віднині активісти зможуть спілкуватися та будувати плани на майбутнє у затишному приміщенні, адже туризм – це здоров’я, і чим більше людей буде займатися цим видом спорту, тим здоровішими будуть наші земляки.

У заході взяли участь начальник відділу Білоцерківської міської ради з питань фізичної культури та спорту В.Матвієць, директор центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» К.Павлюк. Суддями змагань виступили президент Білоцерківської федерації спортивного туризму П.Хоменко; головний суддя дистанції «Смуга перешкод», голова туристичного клубу «Обрії» М.Кравченко, головний суддя водного етапу, член президії БФСТ О.Зиглін, головний суддя юніорської дистанції, віце-президент БФСТ О.Лях, головний суддя конкурсної програми, віце-президент БФСТ С.Козловська.

П.Хоменко наголосив, що туризм – це насамперед перебування в екстремальних умовах, де найголовнішою цінністю є людське життя. Подібні змагання дають змогу проявити не тільки свою витривалість, фізичну силу, але й людські якості – такі як дружба, підтримка, відповідальність.

Як зазначила Т.Рахуба, директор Бориспільського міського центру туризму та краєзнавства учнівської молоді, їхня команда (переможець минулорічних змагань із туризму), приїжджає до Білої Церкви з метою пропаганди здорового способу життя, залучення якомога більшої кількості учасників.



Немає коментарів: