вівторок, 17 серпня 2010 р.

Розвиток та досягнення галузі охорони здоров’я міста (2007 рік)

В 2007 році було затверджено Концепцію розвитку охорони здоров'я населення міста на 2007-2011 роки розроблені та затверджені міські програми:

- «Програма боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2007-2010 роки»
- «Програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2007-2008 роки»
- «Програма профілактики та лікування серцево-судинних захворювань на 2007-2008 роки»

В місті створена чітка система надання медичної допомоги новонародженим дітям, яка включає в себе перинатальний та неонатальний етапи: в пологовому будинку функціонують 6 ліжок інтенсивної терапії новонароджених, на базі Київської обласної дитячої лікарня № 2 працює відділення патології новонароджених на 20 ліжок, при відділенні реанімації працює виїздна неонатальна бригада, оснащена реамобілем з усім необхідним обладнанням для транспортування новонароджених. Це дозволило стабілізувати показник перинатальної смертності до 9,3‰ та зменшити показник дитячої смертності до 7,9‰. Кількість пологів зросла до 1870. Збільшилася питома вага фізіологічних пологів до 47,19%.

Відмічається позитивні тенденції по захворюваності та смертності на туберкульоз. Показник смертності від туберкульозу зменшився в порівнянні з 2005 роком в двічі і становить 1,42 на 10 тис. населення. Туберкулінодіагностикою охоплено 988,6 дитячого населення на 1 тис. підлягаючих дітей.

Стабілізувався показник забезпечення населення стаціонарними ліжками, який становить 61,5 на 10 тис. населення.

Залишається стабільним показник післяопераційної летальності при гострій хірургічній патології 1,4%.

Рівень первинної інвалідності осіб працездатного віку на 10 тис. населення 25,9, що менше середньообласного показника в двічі.

З метою укріплення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів міста проведено наступні роботи:
- проведений капітальний ремонт з реконструкцією головного корпусу міської дитячої поліклініки;
- проведений капітальний ремонт пральні пологового будинку з заміною обладнання;
- проведений капітальний ремонт покрівлі станції швидкої медичної допомоги;
- проведений капітальний ремонт 2-х ліфтів в міській лікарні № 2;
- розроблений проект підстанції швидкої медичної допомоги по вулиці Східній, 34;
- розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію планових операційних міської лікарні № 2;
- розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію реанімаційного відділення міської лікарні № 2;
- розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію нежитлового приміщення по вулиці Водопійна, 19, під розміщення управління охорони здоров’я;
- розроблена проектно-кошторисна документація на заміну 2-х ліфтів в міській лікарні № 1;
- розробляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію нежитлового приміщення по вулиці Некрасова, 115, під відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини;
- розробляється проектно-кошторисна документація на будівництво терапевтичного корпусу психонаркологічного територіального медичного об’єднання;
- проведена реконструкція дитячого оздоровчого центру “Шанс” за рахунок Українського фонду соціальних інвестицій;
- в міській лікарні № 1, в рамках інвестиційного проекту, відкритий сучасний діагностичний

Центр «Медівіп» оснащений високовартісним обладнанням для проведення комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії.

На ремонтні роботи та придбання обладнання використано коштів загального фонду – 11 497,8 тис. грн., в тому числі з бюджету розвитку 5047,7 тис. грн. Всього закладами охорони здоров’я придбано медичного обладнання на суму 942 970 грн.:
- за рахунок коштів загального фонду на суму 642 522 грн.
- за рахунок коштів спеціального фонду на суму 342 146 грн.

На придбання лікарських препаратів для хворих на цукровий діабет додатково виділено 235,2 тис. грн., на забезпечення дитячого харчування грудних дітей та дітей другого року життя додатково виділено 229,1 тис. грн., для забезпечення діяльності територіального медичного об'єднання в ІV кварталі виділено додатково 1458,6 тис. грн., додатково до кошторису лікувально-профілактичних закладів на капітальні видатки для придбання обладнання виділено 846,4 тис. грн. Рішенням двадцять третьої сесії п’ятого скликання Білоцерківської міської ради було прийнято рішення виділити кошти в сумі 1800,0 тис. грн. на виплату працівникам охорони здоров’я міста матеріальної допомоги на оздоровлення.

Немає коментарів: