суботу, 21 серпня 2010 р.

Розвиток та досягнення галузі охорони здоров’я міста (2008 рік)

В 2008 році вперше, починаючи з 2002 року, природний рух населення міста набув позитивної тенденції(!) і становить 0,7 (на 1 тис. нас.), що зумовлено ростом народжуваності до 11,2 та зниженням смертності до 10,5 (на 1 тис. нас.).

У 2008 році народилось живими 2288 дитини, що на 252 дитини більше, ніж у минулому році. Показник дитячої смертності нижчий від середньоукраїнського показника, залишається стабільно – низьким протягом останніх років і складає 8,3‰.

В 2008 році зменшився контингент хворих на усі форми активного туберкульозу з 220 до 193, відповідно зменшилась поширеність активного туберкульозу з 10,7 до 9,4 на 10 тис. нас.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась кількість хворих на активну форму туберкульозу легенів з 193 до 170 осіб, з них з деструкцією - з 143 до 127. Зменшилось число хворих на позалегеневий туберкульоз з 25 до 20, кількість хворих із бактеріовиділенням з 122 до 100. Відмічається зменшення захворюваності на туберкульоз серед дітей.

Абсолютна кількість пологів в Білоцерківському пологовому будинку зросла з 1870 до 2183. Продовжується робота по боротьбі з абортами. Кількість абортів на 1 тис. жінок фертильного віку за період 2008 року – 3,7. На 100 вагітних - 88 пологів і 12 абортів. Це один з найкращих показників у Київській області.

Покращилась ситуація в сфері репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.

Міністерством охорони здоров'я України двом лікувально-профілактичним закладам - міському пологовому будинку та міській дитячій поліклініці присвоєно статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» за високий показник грудного вигодовування дітей раннього віку – 76,8%.

З метою укріплення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів міста проведено наступні роботи:
- проведено заміну двох ліфтів, капітальний ремонт реанімаційного відділення, ремонт санвузлів кардіологічного відділення, ремонт коридору поліклініки третього поверху, заміна покрівлі приймального відділення та вікон і дверей відділень у міській лікарні № 1;
- проведено ремонт реанімаційного відділення, капітальний ремонт ліфтів, капітальний ремонт дезінфекційних камер, ремонт рентгенкабінетів приймального відділення та поліклініки, розпочато ремонт планових операційних у міській лікарні № 2;
- проведено ремонт конференц-залу та приміщень третього поверху на станції швидкої медичної допомоги;
- проведено реконструкцію приміщень під відкриття гепатологічного кабінету, ремонтні роботи в третьому, четвертому відділенні та поліклініці у територіальному медичному об'єднанні;
- в оздоровчому центрі "Шанс" проведено реконструкцію приміщень;

Немає коментарів: